Sposób przygotowania:
Tortille ze szpinakiem
Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić. Szpinak umyć, poszatkować. Pieczarki obrać i pokroić w paseczki. Troszkę sera zostawić a resztę pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć wrzątkiem , obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Pieczarki usmażyć na maśle aż odparuje woda i doprawić.
Gotowe pieczarki przełożyć do miski , na tą samą patelnie wrzucić masło dodać przeciśnięty czosnek i smażyć aż go poczujemy , następnie dodać szpinak i smażyć aż woda odparuje .
Gdy woda odparuje doprawiamy solą , pieprzem i gałką muszkatołową, dodajemy jogurt gdy się zagotuje dodajemy jajka, pieczarki, połowę pomidora i ser. Mieszamy.
Na tortille nakładamy farsz i zwijamy jak krokiety. Układamy je w naczyniu żaroodpornym , posypujemy pomidorami , natką pietruszki i żółtym serem.
Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni i pieczemy 15 minut.
Gotowe pieczarki przełożyć do miski , na tą samą patelnie wrzucić masło dodać przeciśnięty czosnek i smażyć aż go poczujemy , następnie dodać szpinak i smażyć aż woda odparuje .
Gdy woda odparuje doprawiamy solą , pieprzem i gałką muszkatołową, dodajemy jogurt gdy się zagotuje dodajemy jajka, pieczarki, połowę pomidora i ser. Mieszamy.
Na tortille nakładamy farsz i zwijamy jak krokiety. Układamy je w naczyniu żaroodpornym , posypujemy pomidorami , natką pietruszki i żółtym serem.
Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni i pieczemy 15 minut.