Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane
Ziemniaki obrać i opłukać, zetrzeć na tarce lub w malakserze specjalną tarką.
Następnie zebrać wodę na powierzchni która się zgromadziła łyżką.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę ręcznie lub w malakserze.
Zmieszać składniki razem dodać jajko, pieprz, sól i mąkę. Wymieszać i smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym na złoty kolor z obu stron.
Można posypać serem żółtym lub polać dowolnym sosem ulubionym.
Następnie zebrać wodę na powierzchni która się zgromadziła łyżką.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę ręcznie lub w malakserze.
Zmieszać składniki razem dodać jajko, pieprz, sól i mąkę. Wymieszać i smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym na złoty kolor z obu stron.
Można posypać serem żółtym lub polać dowolnym sosem ulubionym.