Sposób przygotowania:
Tortille kukurydziane
Do miski wsypać obie mąki, dodać sól i sodę a także bazylię. Wymieszać suche składniki. Dodać pokrojone masło i wodę (wlewać ją stopniowo). Mieszać łopatką,aż składniki zaczną się łączyć co jakiś czas dolewając wodę ( ja musiałam dać prawie 300ml, wszystko zależy jaka mąka jest). Gdy składniki się połączą wyrabiać ciasto dłonią,aż będzie elastyczne i będzie odchodzić od ręki. Wyrobione ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na co najmniej pól godziny ( ja miałam ponad godzinę). Po tym czasie ponownie ciasto lekko wyrobić. Odkrajać kawałki ciasta i rozwałkować na cienki placek i wycinać koło np. talerzykiem deserowym ( można od razu nadawać kształt koła jeśli ktoś umie:)). Na rozgrzanej patelni smażyć każdy placek po około minucie z każdej stron (aż się lekko zarumieni). Gotowe placki po pewnym czasie twardnieją ale można je ponownie ogrzać i robią się elastyczne. Polecam:)