Sposób przygotowania:
Pieczarki ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Na dużej patelni rozgrzewamy masło z oliwą. Cebulę siekamy w pół plasterki a czosnek w cieniutkie plasterki, szklimy na tłuszczu.
Pieczarki kroimy na pół i podsmażamy z cebulką. Skrapiamy sokiem z cytryny i smażymy aż grzyby się zarumienią. Dodajemy solidna porcję świeżego, umytego szpinaku i podsmażamy jeszcze chwilę, aż szpinak zmięknie ale pozostanie jędrny.
Solimy i pieprzymy do smaku.
Pieczarki kroimy na pół i podsmażamy z cebulką. Skrapiamy sokiem z cytryny i smażymy aż grzyby się zarumienią. Dodajemy solidna porcję świeżego, umytego szpinaku i podsmażamy jeszcze chwilę, aż szpinak zmięknie ale pozostanie jędrny.
Solimy i pieprzymy do smaku.
Pobitegarybarbary