Sposób przygotowania:
Tortowy
Galaretkę cytrynową i jedną truskawkową przygotowujemy jak podano na opakowaniu i przelewamy do płaskiego naczynia (potniemy później na kwadraciki). Dać do zamrażalki na całą noc. Dzięki temu będą się wspaniale wycinały kwadraty.
Następnego dnia rano rozpuścić 2 pozostałe truskawkowe galaretki. Odstawić. Do tortownicy wkładać namoczone w galaretce biszkopty. Założyć całe dno. Żelatynę rozpuścić w mleku. Śmietanę ubić, dodać cukier i mleko z żelatyną. Mieszać aż zacznie tężeć. Wmieszać delikatnie pokrojone wcześniej galaretki wyciągnięte z zamrażalki. Wylać na biszkopty. Odłożyć do lodówki na godzinę. Po godzinie zalać ostatnią galaretką. Dać do lodówki jeszcze na 2 godziny.
Następnego dnia rano rozpuścić 2 pozostałe truskawkowe galaretki. Odstawić. Do tortownicy wkładać namoczone w galaretce biszkopty. Założyć całe dno. Żelatynę rozpuścić w mleku. Śmietanę ubić, dodać cukier i mleko z żelatyną. Mieszać aż zacznie tężeć. Wmieszać delikatnie pokrojone wcześniej galaretki wyciągnięte z zamrażalki. Wylać na biszkopty. Odłożyć do lodówki na godzinę. Po godzinie zalać ostatnią galaretką. Dać do lodówki jeszcze na 2 godziny.