gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Tortowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

bardzo pyszny placuszek, polecam

Tortowy

Składniki:

Tortowy

 

  • pół litra śmietany 30 procentowej
  • szklanka cukru pudru
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • pół szklanki mleka
  • galaretka cytrynowa
  • 3 opakowania galaretki truskawkowej
  • opakowanie okrągłych biszkoptów

Sposób przygotowania:

Tortowy
Galaretkę cytrynową i jedną truskawkową przygotowujemy jak podano na opakowaniu i przelewamy do płaskiego naczynia (potniemy później na kwadraciki). Dać do zamrażalki na całą noc. Dzięki temu będą się wspaniale wycinały kwadraty.
Następnego dnia rano rozpuścić 2 pozostałe truskawkowe galaretki. Odstawić. Do tortownicy wkładać namoczone w galaretce biszkopty. Założyć całe dno. Żelatynę rozpuścić w mleku. Śmietanę ubić, dodać cukier i mleko z żelatyną. Mieszać aż zacznie tężeć. Wmieszać delikatnie pokrojone wcześniej galaretki wyciągnięte z zamrażalki. Wylać na biszkopty. Odłożyć do lodówki na godzinę. Po godzinie zalać ostatnią galaretką. Dać do lodówki jeszcze na 2 godziny.

Tagi:

biszkopt