betkas

betkas

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 69]

Tosty pieczarkowe z pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Chrupiące tościki na śniadanko lub kolację.

Tosty pieczarkowe z pomidorami

Składniki:

Tosty pieczarkowe z pomidorami

 

  • 4 kromki chleba tostowego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 20 dag pieczarek ( mogą być też ze słoika)
  • 4 jajka
  • Pęczek natki pietruszki
  • 2 średnie pomidory
  • 4 plastry żółtego sera
  • Soł, pieprz , czosnek granulowany

 

 

Sposób przygotowania:

Tosty pieczarkowe z pomidorami
Chleb bez masła przyrumienić w tosterze lub w piekarniku. Pieczarki pokrojone w plasterki udusić na patelni ( na oliwie). Jajka wymieszać dobrze z przyprawami, natką – posiekaną drobno i wylać na pieczarki. Pozostawić na małym ogniu na 2 minuty lekko mieszając. Masę jajeczno pieczarkową nałożyć na chleb tostowy , na to pokrojone w plastry pomidory i przykryć plastrami sera żółtego. Zapiec przez 3-4 minuty w piekarniku w 175 st.C i podawać na gorąco.