Dvd

Dvd

Szef Kuchni
[Przepisów: 73]

Tosty w cieście naleśnikowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Można podawać z dżemem, lub nutellą

Tosty w cieście naleśnikowym

Składniki:

Tosty w cieście naleśnikowym

 

  • Chleb tostowy
  • Dżem

 

Sposób przygotowania:

Tosty w cieście naleśnikowym
Wyrobić ciasto naleśnikowe: do miski wbić jajko, wlać mleko, wsypać cukier, sól, i dokładnie wymieszać. Dodać mąkę i mieszać do uzyskania jednolitej masy. Do mieszania można wykorzystać mikser. Kromki chleba tostowego obtoczyć w cieście z dwóch stron. Smażyć na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju z dwóch stron do zarumienienia. Podawać na gorąco, posmarowane dżemem.