Sposób przygotowania:
Tosty z fantazją
Rozgrzewamy opiekacz. Kromki chleba tostowego smarujemy z jedej strony masłem lub margaryną. Ogórek kiszony kroimy w cienkie plasterki, Podobnie jak żółty ser. Na jedna kromkęt (łuszczem do dołu) kładziemy ser żółty, kiszony ogórek i dodajemy troche ketchupu.(wszystko wg uznania) zakrywamy od góy drugą kromką ( tak żeby tworzyły kanapkę posmarowaną z zewnątrz tluszczem). Wkładamy do opiekacza, opiekamy i już! Jako dodatki do środka możemy również włożyć cebulkę pokrojoną w paski, lekko podsmażone pieczarki, wyciśnięty czosnek, pokrojoną w paseczki paprykę albo pokrojonę pomidory a nawet ugotowane pokrojone w plastry jajko. Wersja dla mięsożerców może być z szynką.Bardzo ciekawa jest również wersja z czekoladą. Wystarczy zamiast sera itp wlożyć 3 kostki czekolady :)