SUPERPRZEPIS

Totr śmietanowy z brzoskwiniami

  • IrenaM
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3
Totr śmietanowy z brzoskwiniami Więcej zdjęć (5)

Lekki tort na bazie bitej śmietany

Składniki:

Totr śmietanowy z brzoskwiniami

 

 

Sposób przygotowania:

Totr śmietanowy z brzoskwiniami
Upiec biszkopt w dużej okrągłej blaszce wg. swojego przepisu (ewentualnie kupić) Biszkopt przekroić na 2 lub 3 części, każdą z nich nasączyć sokiem z cytryny wymieszanym z herbatą. Brzoskwinie odsączyć i pokroić na drobne kawałki, część z nich rozłożyć na nasączonym biszkopcie. Śmietanę kremówkę, ubić na sztywną pianę, Część rozłożyć na biszkopcie równą warstwą. Na śmietanę położyć kolejną część biszkoptu i postąpić analogicznie. Położyć kawałki brzoskwiń i wyłożyć bitą śmietanę. Pamiętać, że trochę śmietany należy zostawić do dekoracji. Wyrównać powierzchnię. Ułożyć dekorację z brzoskwiń i śmietany. Schłodzić, podawać z lodówki. Smacznego!
Totr śmietanowy z brzoskwiniami
Biszkopt przekroić na 2 lub 3 części, każdą z nich nasączyć sokiem z cytryny wymieszanym z herbatą.
Totr śmietanowy z brzoskwiniami
Brzoskwinie odsączyć i pokroić na drobne kawałki, część z nich rozłożyć na nasączonym biszkopcie.
Totr śmietanowy z brzoskwiniami
Śmietanę kremówkę, ubić na sztywną pianę, Część rozłożyć na biszkopcie równą warstwą.
Totr śmietanowy z brzoskwiniami
Na śmietanę położyć kolejną część biszkoptu i postąpić analogicznie

Tagi:

biszkopt