Sposób przygotowania:
Tradycyjna zapiekanka z pieczarkami
Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce. Bagietkę podzielić na części i przekroić wzdłuż na pół, posmarować cienko masłem. Ułożyć na bagietce pieczarki, odrobinę przyprawić i przykryć serem.
Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 190oC (najlepiej na najwyższym poziomie z funkcją grill) przez około 8-10 minut (aż ser się roztopi).
Polać ketchupem.
Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 190oC (najlepiej na najwyższym poziomie z funkcją grill) przez około 8-10 minut (aż ser się roztopi).
Polać ketchupem.
kinga
Anula
Sarenka
AguchaZ
najsmaczniejsze.pl
msewka
Żeby było ciekawiej u mnie najsmaczniejsze były na dworcu PKS.Po szkole smakowały podwójnie dobrze.
pinecha
mamqa
Ja też, czytając wczoraj ten przepis narobiłam sobie smaka i na kolację były właśnie zapiekanki :) Tyle że ja używam bagietki do pieczenia w piekarniku, nie są takie twarde :)
tomekw