Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

tradycyjne mielone z buraczkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszne kotlety mielone z buraczkami

tradycyjne mielone z buraczkami

Składniki:

tradycyjne mielone z buraczkami

 

  • 500 gram mięsa mielonego
  • 2 cebule średnie
  • 1 jajo
  • bułka tarta

 

Sposób przygotowania:

tradycyjne mielone z buraczkami
Buraki zalewamy wodą i wstawiamy, gotujemy aż będą miękkie.

Mięso mielone wykładamy do miseczki. Wbijamy do ego jajko jedno i mieszamy. Następnie obieramy dwie cebule. I kroimy je w drobną kosteczkę, po czym wrzucamy do naszego mięsa mielonego. Solimy i pieprzymy wedle uznania.
Mieszamy wszystko dokładnie.
Na talerzyk wsypujemy bułke tartą. Na patelnie wlewamy olej. Z mięsa mielonego formujemy kotleciki i maczamy w bułce tartej po czym kładziemy na rozgrzany olej i smażymy po obu stronach .
Buraki ugotowane obieramy i ścieramy na drobnych oczkach.
Kładziemy je na patelnie , smażymy. Dodajemy łyżkę octu, cuker. Doprawiamy solą i pieprzem tak jak ktoś lubi.
Smacznego