Sposób przygotowania:
tradycyjne mielone z buraczkami
Buraki zalewamy wodą i wstawiamy, gotujemy aż będą miękkie.
Mięso mielone wykładamy do miseczki. Wbijamy do ego jajko jedno i mieszamy. Następnie obieramy dwie cebule. I kroimy je w drobną kosteczkę, po czym wrzucamy do naszego mięsa mielonego. Solimy i pieprzymy wedle uznania.
Mieszamy wszystko dokładnie.
Na talerzyk wsypujemy bułke tartą. Na patelnie wlewamy olej. Z mięsa mielonego formujemy kotleciki i maczamy w bułce tartej po czym kładziemy na rozgrzany olej i smażymy po obu stronach .
Buraki ugotowane obieramy i ścieramy na drobnych oczkach.
Kładziemy je na patelnie , smażymy. Dodajemy łyżkę octu, cuker. Doprawiamy solą i pieprzem tak jak ktoś lubi.
Smacznego
Mięso mielone wykładamy do miseczki. Wbijamy do ego jajko jedno i mieszamy. Następnie obieramy dwie cebule. I kroimy je w drobną kosteczkę, po czym wrzucamy do naszego mięsa mielonego. Solimy i pieprzymy wedle uznania.
Mieszamy wszystko dokładnie.
Na talerzyk wsypujemy bułke tartą. Na patelnie wlewamy olej. Z mięsa mielonego formujemy kotleciki i maczamy w bułce tartej po czym kładziemy na rozgrzany olej i smażymy po obu stronach .
Buraki ugotowane obieramy i ścieramy na drobnych oczkach.
Kładziemy je na patelnie , smażymy. Dodajemy łyżkę octu, cuker. Doprawiamy solą i pieprzem tak jak ktoś lubi.
Smacznego