Agunia

Agunia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 64]

Tradycyjne placuszki ziemniaczane.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Placuszki ziemniaczane :)

Tradycyjne placuszki ziemniaczane. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tradycyjne placuszki ziemniaczane.

 

 

Sposób przygotowania:

Tradycyjne placuszki ziemniaczane.
Ziemniaki obieramy myjemy i kroimy w dużą kostkę, cebulkę kroimy na pół.Ziemniaki i cebulkę wrzucamy do malaksera,dodajemy jajko mąkę i miksujemy.(Jak się nie ma malaksera to trzemy ziemniaki i cebulkę na tarce).Ja po zmiksowaniu farsz wlewam do miski przez gazę i wyciskam nadmiar wody.Przekładam do miski i dopiero doprawiam solą i pieprzem.Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki na złoty kolor z obu stron.Następnie placuszki układamy na papierowym ręczniku aby wchłonęły nadmiar tłuszczu.Ja podaję ze śmietaną.Smacznego.
Tradycyjne placuszki ziemniaczane.
Zrobiony i gotowy farsz czeka już na smażenie.:)..
Tradycyjne placuszki ziemniaczane.
Nakładamy porcjami i smażymy na rozgrzanym oleju..
Tradycyjne placuszki ziemniaczane.
Usmażone placuszki układamy na papierowym ręczniku