szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Tradycyjny kotlet schabowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Od czasu do czasu mój mąż prosi o zwykłego tradycyjnego schabowego, wtedy najczęściej dostaje go z ziemniakami i surówka.

Tradycyjny kotlet schabowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tradycyjny kotlet schabowy

 

Sposób przygotowania:

Tradycyjny kotlet schabowy
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa na cieńsze płaty. Jajko wbijamy na talerz i rozmącamy z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Na drugi talerz wysypujemy bułkę tartą. Mięso delikatnie solimy i pieprzymy. Następnie panierujemy w rozmąconym jajku i w bułce tartej. Na patelni roztapiamy smalec i smażymy na nim kotlety z obu stron.
Tradycyjny kotlet schabowy
Mięso rozbijamy tłuczkiem na cieńsze płaty
Tradycyjny kotlet schabowy
Do jajka dodajemy przyprawę uniwersalną i rozmącamy
Tradycyjny kotlet schabowy
Mięso najpierw wkładamy do rozmąconego jajka
Tradycyjny kotlet schabowy
Następnie panierujemy w bułce tartej i smażymy