Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kotlet schabowy z szynką i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Urozmajcona wersja kotleta schabowego

Kotlet schabowy z szynką i pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotlet schabowy z szynką i pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlet schabowy z szynką i pieczarkami
Masło rozgrzać, zrumienić drobno posiekana cebulę, dodać pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania wody. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso umyć, rozbić tłuczkiem na cienkie płaty, oprószyć sola i pieprzem. Na każdy płat mięsa położyć plasterek szynki, łyżkę grzybów, złożyć na pół, zbić brzegi tłuczkiem. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
Kotlet schabowy z szynką i pieczarkami
Etap 1
Kotlet schabowy z szynką i pieczarkami
Etap 2