Śliweczka

Śliweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

Tradycyjny schabowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bardzo prosty,tradycyjny,ale jakże smaczny

Tradycyjny schabowy

Składniki:

Tradycyjny schabowy

 

  • 6 kotletów schabowych z kością(ok. 1 kg)
  • 2 duże cebule
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • smalec
  • sól,pieprz

 

Sposób przygotowania:

Tradycyjny schabowy
Umyty i osuszony schab rozbić tłuczkiem do mięsa przez folię spożywczą.Obraną cebulę pokroić w półplasterki.Kotlety przekładać cebulą i pozostawić w chłodnym miejscu na 2-3 godz.Po tym czasie cebulę usunąć.Mięso panierować w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.Doprawić po obu stronach solą i pieprzem mielonym.Smażyć po kilka minut na rozgrzanym smalcu z każdej strony.Podawać z ziemniakami lub frytkami,surówką z kiszonej kapusty bądź z kapustą z pieczarkami.