ami91

ami91

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 273]

Tradycyjny Schabowy w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Domowy kotlet schabowy w panierce tradycyjnej -bułce tartej

Tradycyjny Schabowy w panierce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Tradycyjny Schabowy w panierce

 

 

Sposób przygotowania:

Tradycyjny Schabowy w panierce
Kotlet w kawałku kroję na plastry - zależnie od grubości po rozbiciu wiąże sie to z ich wielkością więc wg uznania. Rozklepane oprószam solą i pieprzem. Obtaczam w mące pszennej (lub ziemniaczanej). Roztrzepuję jajko i moczę każdy plaster, a potem obtaczam w bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju z kazdej storny i podaje z ziemniakami i surówką lub sałatą.
Tradycyjny Schabowy w panierce
Rozklepuję plastry i przyprawiam obtaczam w mące
Tradycyjny Schabowy w panierce
Potem moczę w jajku i bułce tartej i smaże na oleju