Sposób przygotowania:
Tradycyjny sos pomidorowy
Na początku obieramy pomidory ze skórki.Następnie kroimy je na kawałki i wrzucamy do garnuszka.Dorzucamy do nich całe ząbki czosnku.
Przy użyciu blendera miksujemy pomidory i czosnek na papkę.
Następnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Garnek wstawiamy na średni ogień i dusimy nasz sos 30 minut pod przykryciem.
Pod koniec duszenia dodajemy oliwę i listki bazylii.
Gorącym sosem polewamy nasze danie.
Mogą to być klopsy, spaghetti czy gnocchi.
Smacznego.
Przy użyciu blendera miksujemy pomidory i czosnek na papkę.
Następnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Garnek wstawiamy na średni ogień i dusimy nasz sos 30 minut pod przykryciem.
Pod koniec duszenia dodajemy oliwę i listki bazylii.
Gorącym sosem polewamy nasze danie.
Mogą to być klopsy, spaghetti czy gnocchi.
Smacznego.