Sposób przygotowania:
Tradycyjny tort tęczowy
4 całe jaja plus 1 szklanka cukru ubić na parze plus 2 łyżeczki proszku i szklanka mąki upiec biszkopt. W ten sam sposób upiec drugi biszkopt. Piec w temperaturze 180 stopni 25 minut. Następnie nasączamy biszkopty wodą wymieszaną z aromatem rumowym dzielimy nitką na dwie części. Gotujemy budynie na mleku, studzimy ukręcamy mikserem z masłem oraz cukrem. Dzielimy masę na 3 części. Pierwszą część masy zostawiamy białą, do drugiej części dodajemy kakao. Trzecią część masy zabarwiamy ostudzoną czerwoną galaretką rozpuszczoną w połowie szklanki gorącej wody. Na tortownicy układamy biszkopt, wykładamy na niego masę kakaową, przykrywamy biszkoptem, smarujemy masą różową, przykrywamy biszkoptem, wykładamy masę białą, na wierzchu pozostawiamy biszkopt. Dekorujemy według własnego uznania, ja polałam tort rozpuszczoną czekoladą i wykonałam szprycką kremowe nadruki.