Sposób przygotowania:
Tratewka z paluszków i sera żółtego.
Paluszki wypakować i po 5-6 sztuk złączyć blisko siebie.Pędy szcz-
-ypiorku opłukać,osuszyć i przewlekać paluszki wężowymi ruchami
i delikatnie nie łamiąc ich,zawiązać supełek na boku.Tak samo zro-
-bić na drugim końcu paluszkowej tratewki.Plasterek ementalera
nadziać dziurkami na patyk do szaszłyków równie wężowym ruchem
ale przy brzegu plasterka,aby powstała flaga z plasterka,mogła po-
-wiewać.Jak zostanie jeszcze trochę paluszków,można zrobić podobne tratwy.Sałatę oberwać z liści,a te opłukać,osączyć,ułożyć
na półmisku i kładąc na nie tratewki jak na rzece.Dobre dla niejadków i nie tylko.
-ypiorku opłukać,osuszyć i przewlekać paluszki wężowymi ruchami
i delikatnie nie łamiąc ich,zawiązać supełek na boku.Tak samo zro-
-bić na drugim końcu paluszkowej tratewki.Plasterek ementalera
nadziać dziurkami na patyk do szaszłyków równie wężowym ruchem
ale przy brzegu plasterka,aby powstała flaga z plasterka,mogła po-
-wiewać.Jak zostanie jeszcze trochę paluszków,można zrobić podobne tratwy.Sałatę oberwać z liści,a te opłukać,osączyć,ułożyć
na półmisku i kładąc na nie tratewki jak na rzece.Dobre dla niejadków i nie tylko.