Sposób przygotowania:
Jesienny kociołek pysznościETAP 1:
Namoczoną dzień wcześniej fasolę gotuję prawie do miękkości, odcedzam na durszlaku.
Umyte mięso kroję w grubą kostkę, obrane szalotki kroję na ćwiartki, obrany czosnek przeciskam przez praskę.
W garnku rozgrzewam olej, dodaję pokrojone mięso, cebulę i czosnek, doprawiam przyprawą do mięs, wrzucam liść laurowy i podduszam pod przykryciem 10 minut, następnie dodaję resztę przypraw, doprawiam solą do smaku, wlewam bulion i gotuję około 1 godziny.
ETAP 2:
Dynię obieram ze skóry kroję w grubą kostkę tak samo paprykę chili zostawiam na sam koniec.
ETAP 3:
Do na wpół miękkiego mięsa dodaję pokrojone warzywa z marchewką paprykę-bez chili, osączoną ugotowaną fasolę, wlewam przecier pomidorowy i gotuję razem około 30 minut.
ETAP 4:
Na sam koniec doprawiam do smaku wg uznania, dodaję pokrojoną chili jeśli ktoś lubi ostre! jeśli nie to tylko posypuję gulasz natką i od razu podaję. Doskonale smakuje z pieczywem. Smacznego!
SylaUla
2milutka
Zachęcam do wypróbowania :)
superbaba4