Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Trochę inna ryba po grecku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Moja rodzina i przyjaciele bardzo zachwalają tak przygotowaną rybę!

Trochę inna ryba po grecku

Składniki:

Trochę inna ryba po grecku

 

  • 1kg.filetów z mintaja,
  • 1słoik papryki konserwowej,
  • 1słoik ogórków konserwowych,
  • 4cebule
  • Ciasto;
  • 1szkl.wody,
  • 1szkl.mąki,
  • 1jajko,
  • 1łyżeczka vegety,
  • Zalewa;
  • 1szkl.wody,
  • 1szkl.oleju,
  • 1koncentrat pomidorowy,
  • 4łyżki keczupu,
  • 2łyżki octu,
  • 2łyżki cukru,
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Trochę inna ryba po grecku
Wszystkie składniki na ciasto dokładnie miksujemy.Filety kroimy na kawałki moczymy w cieście i smażymy na mocno rozgrzanym oleju.Ogórki konserwowe, paprykę konserwową oraz cebulę kroimy w kostkę i mieszamy.Usmażoną rybę i warzywa układamy warstwami w głębokim naczyniu. Zalewa;wszystkie jej składniki wkładamy do garnka i zagotowujemy,następnie warstwy ryby i warzyw zalewamy gorącą zalewą i pozostawiamy do wystygnięcia.