Sposób przygotowania:
Trochę inne pączuszki
Do niedużego garnka wlewamy wodę i dodajemy posiekane masło. Gotujemy na wolnym ogniu cały czas mieszając, do czasu aż masło się rozpuści. Nie zagotowujemy. Następnie garnek zestawiamy z ognia i dodajemy mąkę z proszkiem. Dużą łyżką, a potem ewentualnie ręką wyrabiamy gęstą masę o konsystencji puree. Kolejno dodajemy roztrzepane jajka i dalej wyrabiamy ręcznie lub za pomocą robota kuchennego. W średnim garnku podgrzewamy olej. Za pomocą łyżki pomoczonej w wodzie nabieramy porcję ciasta i smażymy z jednej, a potem z drugiej strony - w sumie około 5 minut. Wyciągamy łyżką cedzakową, przekładamy na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Posypujemy cukrem pudrem lub stawiamy syrop klonowy w miseczce - do paczania.