lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Trochę po włosku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ale się zajadaliśmy wczoraj porcji wyszło na 5 osób wiec jeszcze dzisiaj zostało

Trochę po włosku Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Trochę po włosku

 

  • Makaron cięte rurki większe 200 gram
  • papryka żółta czerwona zielona po 1 sztuce
  • mielone z indyka 450 gram
  • pomidory 3 sztuki bez skorki
  • sos włoski Winiar
  • kucharek do smaku

Sposób przygotowania:

Trochę po włosku
Makaron gotujemy w osolonej wodzie około 3 minut tak aby był na pół twardy odcedzamy paprykę kroimy w paski pomidory drobno bez skórki mielone wkładamy na patelnie z papryka i pomidorami smażymy na oleju dodajemy kucharka do smaku smażymy jakieś 30 minut dodajemy sos włoski i dusimy jakieś 20 minut na koniec dodajemy makaron wymieszać dusić 5 minut wyłączyć i niech postoi z 15 minut podawać na gorąco
Trochę po włosku
Gotowy miks z paryki makarony pomidorka mieska mielonego z indyka i sosu
Trochę po włosku
Sos włoski dodajemy podczas duszenia wszystkich składników na patelni
Trochę po włosku
Makaron dodajemy na pół twardawy żeby wsiąknoł sosik w niego jest wtedy pyszny