Sposób przygotowania:
Trójkąt z manną i żurawiną
Mannę gotujemy najlepiej dzień wcześniej. Dodajemy cukier waniliowy i zwykły cukier, aby nam odpowiadało pod względem smaku. Żurawinę zalewamy gorącą wodą, po 10 min odcedzamy wodę i zalewamy rumem, odstawiamy na godzinę.Tłuszcz ucieramy mikserem aż nam ładnie zbieleje, następnie dodajemy po łyżce manny. Na folii układamy trzy rzędy herbatników, które smarujemy 3/4 masy. Na środku układamy odsączoną rumu żurawinę i a pomocą folii podnosimy boczne rzędy do góry. Zawijamy szczelnie i wstawiamy do lodówki aby stężało. Następnie wyciągamy i smarujemy resztą masy. Wierzch dekorujemy czekoladą rozpuszczoną z masłem i mlekiem w kąpieli wodnej. Najlepiej smakuje następnego dnia jak herbatniki lekko zwilgotnieją.
zufikowo
Ela Dz
Zuzia...tak jak mój mąż...patrzy i pyta...to my mamy taką formę? ^^ :D