Sposób przygotowania:
Trójkąty orzechowe
Przygotowanie:
Orzechy upalić na kolor jasnozłoty,obrać z łuski,przepuścić przez maszynkę.Białka ubić na pianę,dodając stopniowo cukier,dodać orzechy i mąkę,delikatnie wymieszać,aż do otrzymania jednolitej masy.Masę równo rozprowadzić na wyłożonych pergaminem i posmarowanych olejem blachach,posypać po wierzchu cukrem pudrem i piec w gorącym piekarniku ( 200-220s.c) około 10 minut.
Przyrządzić krem: masło utrzeć z cukrem,pod koniec ucierania dodać zmielone orzechy włoskie i rum.Ostudzone blaty pokrajać w trójkąty,posmarować kremem i składać po dwa.
Orzechy upalić na kolor jasnozłoty,obrać z łuski,przepuścić przez maszynkę.Białka ubić na pianę,dodając stopniowo cukier,dodać orzechy i mąkę,delikatnie wymieszać,aż do otrzymania jednolitej masy.Masę równo rozprowadzić na wyłożonych pergaminem i posmarowanych olejem blachach,posypać po wierzchu cukrem pudrem i piec w gorącym piekarniku ( 200-220s.c) około 10 minut.
Przyrządzić krem: masło utrzeć z cukrem,pod koniec ucierania dodać zmielone orzechy włoskie i rum.Ostudzone blaty pokrajać w trójkąty,posmarować kremem i składać po dwa.