Trójkąty orzechowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Typowo babskie trójkąty hehhe

Trójkąty orzechowe

Składniki:

Trójkąty orzechowe

 

  • Składniki:
  • 10 dag orzechów arachidowych
  • 7 białek
  • 2/3 szklanki cukru
  • 5 łyżek mąki
  • 2 łyżki cukru pudru do posypania
  • Krem orzechowy:
  • 15 dag masła
  • 15 dag cukru
  • 15 dag łuskanych orzechów
  • 1 kieliszek rumu

 

Sposób przygotowania:

Trójkąty orzechowe
Przygotowanie:
Orzechy upalić na kolor jasnozłoty,obrać z łuski,przepuścić przez maszynkę.Białka ubić na pianę,dodając stopniowo cukier,dodać orzechy i mąkę,delikatnie wymieszać,aż do otrzymania jednolitej masy.Masę równo rozprowadzić na wyłożonych pergaminem i posmarowanych olejem blachach,posypać po wierzchu cukrem pudrem i piec w gorącym piekarniku ( 200-220s.c) około 10 minut.
Przyrządzić krem: masło utrzeć z cukrem,pod koniec ucierania dodać zmielone orzechy włoskie i rum.Ostudzone blaty pokrajać w trójkąty,posmarować kremem i składać po dwa.