joana30

joana30

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 185]

Trufle migdałowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 30
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Przepyszne małe ciasteczka, które można zrobić z nadmiaru biszkoptu lub herbatników. Po takie małe słodkości każdy chętnie sięga.

Trufle migdałowe

Składniki:

Trufle migdałowe

 

  • 200 g wysuszonego biszkoptu kakaowego (lub herbatników)
  • 1,5 szkl mleka w proszku
  • 2 łyżki kakao
  • 0,5 szkl mleka
  • 1/2 kostki margaryny
  • 1,5 szkl cukru
  • 100g posiekanych migdałów

Sposób przygotowania:

Trufle migdałowe
Wysuszony biszkopt lub herbatniki drobno zmielić. Mleko w proszku i kakao wymieszać w jednej misce. Mleko płynne, cukier i margarynę zagotować do rozpuszczenia się składników. Wlać do suchych składników, wymieszać. 
Na koniec dodać zmielony biszkopt. Wymieszać. Odrywać kawałki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać w posiekanych migdałach. Układać na tacy i wstawić do lodówki na kilka godzin do schłodzenia. 

Tagi:

biszkopt