SUPERPRZEPIS

Truflowe babeczki

  • 1
  • zewa
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11
Truflowe babeczki Więcej zdjęć (4)

babeczki nadziewane masą krówkową o smaku trufli

Składniki:

Truflowe babeczki

 

  • 300 g mąki pszennej
  • 4 łyżki brązowego cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 125 ml mleka
  • 125 ml oleju
  • masa krówkowa o smaku trufli z alkoholem

 

Sposób przygotowania:

Truflowe babeczki
Piekarnik nastawić na 175 stopni i rozgrzać. Przygotować dwie miski. Do jednej wbić jajka, wlać mleko i olej i wymieszać. Do drugiej miski wsypać mąkę, cukier i proszek do pieczenia i wymieszać. Do suchych składników wlać płynne i widelcem wymieszać. Formę na muffinki ( moja miała 12 otworów ) wyłożyć papilotkami. Na dno włożyć ciasto do wysokości około połowy papilotki. Następnie nałożyć po około jednej łyżeczce masy krówkowej. Potem resztą ciasta nakładać na masę krówkową. Blaszkę z ciastem wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 30 minut. Po upieczeniu wyjąć babeczki z blachy i wystudzić.
Truflowe babeczki
w dwóch miseczkach przygotowac składniki suche i mokre
Truflowe babeczki
nałożyć część masy do papilotek a potem masę krówkową
Truflowe babeczki
masę krówkową zakryć resztą przygotowanego ciasta

Tagi:

jajko jajka