Sposób przygotowania:
Truskawki w czekoladzie
Czekoladę łamiemy na kawałki, wkładamy do szklanej miseczki i dolewamy mleko. Na dnie garnka zagotowujemy wodę, do wrzątku wkładamy miseczkę z czekoladą i rozpuszczamy ją w kąpieli wodnej. Czekoladę od czasu do czasu mieszamy. Gdy czekolada ładnie się rozpuści wówczas dodajemy masło i energicznie mieszamy. Truskawki myjemy i odszypułkowujemy, zostawiamy do osuszenia. Następnie każdą truskawkę nabijamy na wykałaczkę (łatwiej zanurzymy je w czekoladzie). Truskawki zanurzamy w rozpuszczonej czekoladzie i ustawiamy je w kieliszku, aby czekolada ładnie zastygła. Kieliszki z truskawkami wstawiamy do lodówki na 20 minut. Gdy czekolada zastygnie, wówczas truskawki zdejmujemy z wykałaczek i układamy na talerzyku.