mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Truskawki w czekoladzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Piękne, szykowne, wykwintne, przyciągające oko, a co najważniejsze, nieziemsko pyszne, takie są te truskaweczki!

Truskawki w czekoladzie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Truskawki w czekoladzie

 

Sposób przygotowania:

Truskawki w czekoladzie
Truskawki umyć i dokładnie osuszyć. Czekoladę połamać, włożyć do miseczki zawieszonej na garnku z gotującą się wodą. Dodać masło i mieszając roztopić, lekko ostudzić. Truskawki nabijać na długie patyczki od szaszłyków i maczać w płynnej czekoladzie, trzymając za ogonek. Układać w szklance, tak aby nie stykały się ze sobą. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Przed samym podaniem wyjąć z lodówki, ułożyć na małych papilotkach.
Truskawki w czekoladzie
Etap 1
Truskawki w czekoladzie
Etap 2
Truskawki w czekoladzie
Etap 3
Truskawki w czekoladzie
Etap 4