Sposób przygotowania:
Truskawkowa chwila zapomnienia
Ciasto: Mąkę przesiać wymieszać z proszkiem cukrami dodać pokrojone zimne masło wbić jajko i zagnieść kruche ciasto.Wylepić dno tortownicy o średnicy 26 cm na wierzch posypać wiórkami.Wstawić do nagrzanego do 190*c piekarnika i podpiec 8-10 minut-wierzch się lekko zrumieni. Krem serowy: Twaróg wiejski zmielić dwukrotnie wbić jaja wsypać cukier dodać śmietankę i proszek budyniowy zmiksować wszystko razem na puszystą masę.Wylać na podpieczony kruchy spód ułożyć na masie umyte osuszone truskawki duże przekroić na połówki.Składniki kruszonki zagnieść w palcach i posypać wierzch ciasta.Piec 45 minut w temp 180*c. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.Całkiem zimne oprószyć pudrem. Smacznego!