zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2422]

Truskawkowa drożdżówka z kruszonką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Kolejna propozycja z sezonowymi truskawkami

Truskawkowa drożdżówka z kruszonką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Truskawkowa drożdżówka z kruszonką

 

Sposób przygotowania:

Truskawkowa drożdżówka z kruszonką
Składniki powinny mieć jednakową temperaturę. Drożdże rozetrzeć z jedną łyżką cukru na płynną konsystencję. Dodać rozbełtane jajka, mleko, olej i wymieszać. Następnie dodać mąkę, resztę cukru i sól i ponownie wymieszać. Formę do ciasta o wymiarach 24x28 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć ciasto. Truskawki umyć, usunąć szypułki i obsypać je mąką. Obtoczone w mące rozłożyć na cieście. Składniki kruszonki połączyć dłońmi i rozdzielić ją na truskawki. Tak przygotowane ciasto zostawić do podrośnięcia. Gdy podrośnie wstawić blachę do piekarnika ( zimnego ), nastawić zegar na 50 minut a temperaturę na 175 stopni. Po upieczeniu ciasto przestudzić i posypać cukrem pudrem.
Truskawkowa drożdżówka z kruszonką
przygotowac ciasto i wyłożyć je do formy
Truskawkowa drożdżówka z kruszonką
na ciasto wyłożyć oprószone mąką owoce..
Truskawkowa drożdżówka z kruszonką
na owoce wyłożyć przygotowaną kruszonkę ...
Truskawkowa drożdżówka z kruszonką
ciasto piec ale wstawić do zimnego piekarnika i nastawić 170 stopni a czas 50 minut

Tagi:

jajko jajka