Sposób przygotowania:
Truskawkowa fantazja w środku zimy
Herbatniki pokruszyć, wymieszać z masłem orzechowym, śmietaną i masłem zwykłym. (Gdy masa jest zbyt sucha dodać więcej śmietany lum masła.) Masą wylepić dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 20 cm.
Galaretki razem z żelatyną rozpuścić w 2/3 szklanki wrzącej wody. Truskawki rozmrozić i zmiksować, wymieszać z galaretką.
Serek przełożyć do miski, dodać 2/3 musu truskawkowego zmiksować. Wyłożyć do przygotowanej tortownicy, ozdobnie polać pozostałym musem.
Odłożyć do lodówki do stężenia.
Galaretki razem z żelatyną rozpuścić w 2/3 szklanki wrzącej wody. Truskawki rozmrozić i zmiksować, wymieszać z galaretką.
Serek przełożyć do miski, dodać 2/3 musu truskawkowego zmiksować. Wyłożyć do przygotowanej tortownicy, ozdobnie polać pozostałym musem.
Odłożyć do lodówki do stężenia.
2milutka