Sposób przygotowania:
Truskawkowa pokusa
Składniki na ciasto łączymy ze sobą i zagniatamy. Dzielimy na dwa placki i układamy w dwóch blachach do pieczenia wyłożonych pergaminem. Pieczemy w 180 stopniach do momentu zrumienienia (15-20 minut) i jakies 5 minut przez końcem pieczenia wyciągamy. Ubijamy białka z cukrem i smarujemy nimi nasze ciasta. Posypujemy migdałami i pieczemy jeszcze ok 7-10 minut. Galaretki rozpuszczam w 500 ml wody. Miksuję truskawki na gładki krem i wlewam do przestudzonej galaretki, mieszam. Śmietanę ubijam z cukrem.Na schłodzone ciasto wylewam pół śmietany. na smietanę nakładam prawie stężoną galaretke z truskawkami. Teraz druga część śmietany i przykrywam drugim płatem ciasta.przetrzymuje w temp nizszej niz 20 stopni Smacznego
KasiaJulcia
ami91