motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Truskawkowe szaleństwo wg motyl87

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne ciasto bez pieczenia na zimno.

Truskawkowe szaleństwo wg motyl87

Składniki:

Truskawkowe szaleństwo wg motyl87

 

  • 40 dkg okrągłych biszkoptów
  • 2 budynie śmietankowe
  • 5 galaretek truskawkowych
  • 1 kg truskawek
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 margaryna
  • 3 żółtka
  • 1/2 litra mleka

Sposób przygotowania:

Truskawkowe szaleństwo wg motyl87
W litrze wody rozpuścić 3 galaretki. Na blaszce do pieczenia, o wymiarach 35x40 cm, wyłożonej folią spożywczą ułożyć 1/3 biszkoptów. Biszkopty zalać tężejącą galaretką. Ugotować budyń- 250ml mleka zagotować z cukrem. Pozostałe mleko wymieszać z budyniami oraz żółtkami, następnie wlać do gotującego się mleka z cukrem. Mieszać, gotować 3 minuty. Wystudzić. Margarynę utrzeć z chłodnym budyniem. Przełożenie ciasta: na biszkopty zalane galaretką, wyłożyć 1/2 kremu, pozostałe biszkopty, następnie 1/2 kremu. Na kremie ułożyć połówki truskawek i zalać 2 galaretkami rozpuszczonymi w 1 litrze wody. Odstawić do stężenia.

Tagi:

biszkopt