Sposób przygotowania:
Truskawkowe tiramisu z toffi od Poltino
Mleko z puszki wrzuć do wody i gotuj 2 godziny. Po ugotowaniu przestudź, otwórz (można użyć gotowej masy toffi) puszkę i sos toffi jest gotowy. Rozmroź truskawki POLTINO, zmiksuj i przetrzyj przez drobne sitko. Zmiksuj żółtka z cukrem pudrem, aż do uzyskania jasnej, aksamitnej masy. Dodaj powoli ser i truskawki, cały czas mieszając. Ubij z białek sztywną pianę i dodaj ją powoli do powstałej masy, mieszając krem łyżką. Wstaw masę na 15 minut do lodówki. Ułóż na blasze warstwę biszkoptów, nasącz je kawą, na biszkoptach rozprowadź warstwę kremu. Następnie na truskawkowej masie znów ułóż biszkopty, nasącz je kawą i posmaruj masą. Powtarzaj czynność dopóki nie skończą się biszkopty. Górną warstwą powinna być masa. Wierzch ciasta polej sosem toffi i wstaw deser do lodówki na 12 godzin. Dodaj jeszcze szczyptę czułości i gotowe
kamila2478
Natala1210
zbysiowa
PaniTereska
Patelenka
cooker