Sposób przygotowania:
Truskawkowiec wg nieuchwytna
1. 30 dag truskawek kroimy na ćwiartki, czekoldę kroimy nożem na wiórki.
2. Biszkopty układamy w tortownicy, nasączamy i delikatnie smarujemy truskawkowym dżemem.
3. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy.
4. Schłodzoną śmietanę ubijamy, dodajemy cukier, a na koniec żelatynę. Mieszamy z przygotowanymi truskawkami i posiekaną czekoladą. Masę wykładamy na biszkopty, wierzch gładzimy. Wstawiamy do lodówki do czasu aż masa stężeje.
5. Galaretki rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu studzimy i czekamy aż zacznie tężeć.
6. Po zastygnięciu masy śmietanowej, na wierzchu układamy wcześniej umyte, pokrojone na połówki lub plastry truskawki i zalewamy tężejącą galaretką truskawkową. Ponownie chłodzimy.
7. Ciasto podajemy ozdobione listkiem mięty lub kleksem bitej śmietany.
2. Biszkopty układamy w tortownicy, nasączamy i delikatnie smarujemy truskawkowym dżemem.
3. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy.
4. Schłodzoną śmietanę ubijamy, dodajemy cukier, a na koniec żelatynę. Mieszamy z przygotowanymi truskawkami i posiekaną czekoladą. Masę wykładamy na biszkopty, wierzch gładzimy. Wstawiamy do lodówki do czasu aż masa stężeje.
5. Galaretki rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu studzimy i czekamy aż zacznie tężeć.
6. Po zastygnięciu masy śmietanowej, na wierzchu układamy wcześniej umyte, pokrojone na połówki lub plastry truskawki i zalewamy tężejącą galaretką truskawkową. Ponownie chłodzimy.
7. Ciasto podajemy ozdobione listkiem mięty lub kleksem bitej śmietany.