Sposób przygotowania:
Truskawkowiec ze śmietanką cytrynową
CIASTO Margarynę, żółtka, cukier oraz cukier waniliowy utrzeć mikserem . Mąkę przesiać i połączyć z proszkiem do pieczenia, dodać do żółtek delikatnie wymieszać. Podzielić na 2 części. Wyłożyć na 2 formy. Białka ubić dodać cukier i posmarować po ciastach. Piec na złoty kolor.MASA TRUSKAWKOWA Śmietanę ubić, dodać cukry, a następnie żelatynę rozrobioną w zimnej wodzie , później w cieplej wodzie ( wystudzić ciągle mieszając). Dodać do kremówki, później dodać tężejącą galaretkę cytrynową. Połowę śmietany wyłożyć na jeden placek. Tężejącą galaretkę wymieszać ze zmiksowanymi truskawkami. Włożyć na 3 min do zamrażarki, wyłożyć na śmietanę, na galaretkę dać resztę śmietany, przykryć drugim plackiem, docisnąć i włożyć do lodówki na około 2 godz.