Sposób przygotowania:
Truskawkowo - rabarbarowy kefirowiec
Do robota z końcówką do ubijania wbić jajka, wsypać oba cukry i ubić na puszystą masę. Następnie dodać olej oraz kefir i chwilę miksować na wysokich obrotach.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i wymieszać z masą w robocie. Ciasto przelać do blaszki o wymiarach 28 x 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia a potem posypać je bułką tartą ( bułka wchłonie soki z owoców i w cieście nie zrobi się zakalec ).
Na cieście ułożyć pokrojone truskawki i rabarbar. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 45 minut.
Po upieczeniu ciasto wystudzić i posypać cukrem pudrem ( choć najlepiej smakuje jeszcze ciepłe ).
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i wymieszać z masą w robocie. Ciasto przelać do blaszki o wymiarach 28 x 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia a potem posypać je bułką tartą ( bułka wchłonie soki z owoców i w cieście nie zrobi się zakalec ).
Na cieście ułożyć pokrojone truskawki i rabarbar. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 45 minut.
Po upieczeniu ciasto wystudzić i posypać cukrem pudrem ( choć najlepiej smakuje jeszcze ciepłe ).
madziulka89
zewa
:)