zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Truskawkowo - rabarbarowy kefirowiec

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Pyszne sezonowe ciacho - moje jest z truskawkami i rabarbarem ale możecie dać inne owoce. też będzie pyszne.

Truskawkowo - rabarbarowy kefirowiec Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Truskawkowo - rabarbarowy kefirowiec

 

Sposób przygotowania:

Truskawkowo - rabarbarowy kefirowiec
Do robota z końcówką do ubijania wbić jajka, wsypać oba cukry i ubić na puszystą masę. Następnie dodać olej oraz kefir i chwilę miksować na wysokich obrotach.

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i wymieszać z masą w robocie. Ciasto przelać do blaszki o wymiarach 28 x 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia a potem posypać je bułką tartą ( bułka wchłonie soki z owoców i w cieście nie zrobi się zakalec ).

Na cieście ułożyć pokrojone truskawki i rabarbar. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 45 minut.

Po upieczeniu ciasto wystudzić i posypać cukrem pudrem ( choć najlepiej smakuje jeszcze ciepłe ).
Truskawkowo - rabarbarowy kefirowiec
przygotwac ciasto i wylać je na blaszkę.
Truskawkowo - rabarbarowy kefirowiec
na cieście ułożyć przygotowane i pokrojone składniki
Truskawkowo - rabarbarowy kefirowiec
ciasto upiec i wystudzić a potem posypać cukrem pudrem