Sposób przygotowania:
Truskawkowy miszmasz z kurczakiem
Kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, wsypujemy curry i przesmażamy przez chwilę. Kiedy z patelni zacznie unosić się zapach curry, dodajemy pokrojonego kurczaka i smażymy około 15 minut.
Usmażonego kurczaka przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym i zostawiamy do przestygnięcia. 5 truskawek kroimy w ćwiartki, przekładamy je do rondelka i podlewamy odrobiną wody, dodajemy cukier i ocet gotujemy razem około 10 minut.
Kiedy truskawki zmiękną przecieramy je przez sitko, tak aby powstał gładki sos i zostawiamy na boku. Na suchej patelni prażymy przez 2 minuty/ lub do zarumienienia ziarna słonecznika.
Sałatę myjemy, suszymy i rwiemy na kawałki. Na salacie układamy przestudzonego kurczaka.
Rzodkiewki i truskawki kroimy w ćwiartki układamy na kurczaku.
Sałatkę posypujemy uprażonymi ziarnami słonecznika i polewamy truskawkowym dressingiem – serwujemy od razu.
Usmażonego kurczaka przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym i zostawiamy do przestygnięcia. 5 truskawek kroimy w ćwiartki, przekładamy je do rondelka i podlewamy odrobiną wody, dodajemy cukier i ocet gotujemy razem około 10 minut.
Kiedy truskawki zmiękną przecieramy je przez sitko, tak aby powstał gładki sos i zostawiamy na boku. Na suchej patelni prażymy przez 2 minuty/ lub do zarumienienia ziarna słonecznika.
Sałatę myjemy, suszymy i rwiemy na kawałki. Na salacie układamy przestudzonego kurczaka.
Rzodkiewki i truskawki kroimy w ćwiartki układamy na kurczaku.
Sałatkę posypujemy uprażonymi ziarnami słonecznika i polewamy truskawkowym dressingiem – serwujemy od razu.