Sposób przygotowania:
Kotlety z kurczaka w sosie truskawkowym
Piersi kurczaka umyć, osuszyć, lekko zbić. Następnie skropić łyżeczką soku z cytryny i oprószyć przyprawą do kurczaka. Odstawić do lodówki na 2 godziny. Po wyjęciu z lodówki przyprawić do smaku solą i pieprzem. Kotlety obtoczyć w mące i smażyć na oleju z obu stron. Truskawki umyć , osuszyć , pokroić na ćwiartki . Na patelni rozpuścić masło, dodać pokrojone truskawki -{ kilka zostawić } i smażyć mieszając. Dolać 100 ml wody oraz 50 ml wina .Dusić truskawki aż się rozgotują. Zagęścić sos 1 łyżeczką mąki ziemniaczanej. Sos posypać zostawionymi truskawkami. Doprawić do smaku pieprzem.Kotlety podajemy z sosem oraz ziemniakami posypanymi koperkiem.