Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka, mocno popieprzony
Każdą pierś rozciąć na dwie pojedyncze części, oddzielić polędwiczki. Duże części lekko rozbić dłonią, oprószyć lekko solą, skropić 3 łyżkami soku cytrynowego i 3 łyżkami oliwy. Odstawić pod przykryciem na 1 godzinę do lodówki.
Zamarynowane filety oprószyć obficie kruszonym pieprzem i papryką, kłaść na mocno rozgrzaną patelnię (nie wlewać tłuszczu) i usmażyć na złoto-brązowo z obu stron, ok. 3-5 min. z każdej.
Podawać z ziemniakami z wody i salsą truskawkową.
Salsę przygotować w/g przepisu https://gotujmy.pl/salsa-truskawkowa,przepisy-owoce-przepis,62964.html
Zamarynowane filety oprószyć obficie kruszonym pieprzem i papryką, kłaść na mocno rozgrzaną patelnię (nie wlewać tłuszczu) i usmażyć na złoto-brązowo z obu stron, ok. 3-5 min. z każdej.
Podawać z ziemniakami z wody i salsą truskawkową.
Salsę przygotować w/g przepisu https://gotujmy.pl/salsa-truskawkowa,przepisy-owoce-przepis,62964.html
msewka
Natala1210
misia53
iwi69