Sposób przygotowania:
Truskawkowy sernik na zimno na biszkoptach
Żelatynę na 1 litr rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody, dobrze wymieszać i wystudzić.
Do pojemnika dodać twaróg śmietankowy, cukier i mikserem utrzeć na gładką masę. Dodać jogurt gęsty, plasterki truskawek 2 szklanki, żelatynę letnią i mikserem szybko połączyć składniki.
Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, na dnie ułożyć biszkopty gęsto, szybko wyłożyć masę serową na biszkopty i wygładzić wierzch.
Na wierzchu ułożyć plasterki truskawek 2 szklanki, delikatnie docisną w sernik i schować do lodówki.
Galaretki rozpuścić w 900 ml gorącej wody, dobrze wymieszać i wystudzić, gdy zacznie tężeć wylać na sernik i do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem usunąć papier z sernika i wyłożyć na talerz.
Do pojemnika dodać twaróg śmietankowy, cukier i mikserem utrzeć na gładką masę. Dodać jogurt gęsty, plasterki truskawek 2 szklanki, żelatynę letnią i mikserem szybko połączyć składniki.
Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, na dnie ułożyć biszkopty gęsto, szybko wyłożyć masę serową na biszkopty i wygładzić wierzch.
Na wierzchu ułożyć plasterki truskawek 2 szklanki, delikatnie docisną w sernik i schować do lodówki.
Galaretki rozpuścić w 900 ml gorącej wody, dobrze wymieszać i wystudzić, gdy zacznie tężeć wylać na sernik i do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem usunąć papier z sernika i wyłożyć na talerz.