blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Truskawkowy wianek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawde polecam!!!

Truskawkowy wianek

Składniki:

Truskawkowy wianek

 

 

  • Składniki kremu:
  • 40 dag truskawek,
  • 20 dag masła,
  • torebka budyniu waniliowego,
  • 500 ml mleka,
  • żółtko,
  • 8 dag cukru, cukier waniliowy,
  • 3 dag masła kokosowego,
  • 5 dag cukru pudru.

 

Sposób przygotowania:

Truskawkowy wianek
Zagniecione z podanych składników ciasto przełożyć do formy z „kominem". Piec ok. 40 min w temp. 180 st. Przekroić na 3 krążki. Ugotować budyń z żółtkiem, cukrem, masłem kokosowym, cukrem waniliowym. Masło utrzeć z cukrem pudrem i zimnym budyniem. Masą i truskawkami przełożyć biszkopt, kremem posmarować też brzegi tortu. Udekorować orzechami i truskawkami.