Sposób przygotowania:
Truskoladki
Mąkę, cukier i szczyptę soli wsypujemy do miski. Dodajemy posiekane w kawałki masło lub margarynę (wolę kiedy masło jest miękkie lepiej się miesza). Wbijamy żółtka i zagniatamy ciasto. Podczas zagniatania dodajemy też łyżkę śmietany. Ciasto oprószamy mąką i rozwałkowujemy na placek ok 0,5 cm. Z ciasta wykrawamy koła lub od razu wylepiamy foremki do babeczek. Ciasto nakłuwamy widelcem, pieczemy aż uzyskają złoty kolor przez ok 30 min w temp.190 stopni.
Babeczki się studzą a my przygotowujemy nadzienie. Galaretkę robimy według przepisu na opakowaniu, wstawiłam ją na chwilę do lodówki żeby lekko stężała. Na każdą babeczkę kładziemy świeżą truskaweczkę i zalewamy ją galaretką. Ja pogniotłam swoje truskawki i wymieszałam z cukrem waniliowym nakładałam po łyżce na babeczkę i zalewałam galaretką. Ciasteczka wstawiamy do lodówki by galaretka stężała. Po wyjęciu z lodówki można polać bitą śmietaną i pozostałymi truskawkami. Smacznego.
Babeczki się studzą a my przygotowujemy nadzienie. Galaretkę robimy według przepisu na opakowaniu, wstawiłam ją na chwilę do lodówki żeby lekko stężała. Na każdą babeczkę kładziemy świeżą truskaweczkę i zalewamy ją galaretką. Ja pogniotłam swoje truskawki i wymieszałam z cukrem waniliowym nakładałam po łyżce na babeczkę i zalewałam galaretką. Ciasteczka wstawiamy do lodówki by galaretka stężała. Po wyjęciu z lodówki można polać bitą śmietaną i pozostałymi truskawkami. Smacznego.
Lady Marmolada