eliza739

eliza739

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 308]

Trzytygodniowy piwowiec

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Trzytygodniowy piwowiec, trzytygodniowy piwowiec

Trzytygodniowy piwowiec

Składniki:

Trzytygodniowy piwowiec

 

Sposób przygotowania:

Trzytygodniowy piwowiec
Oddzielić żółtka od białek. Stopić masło i utrzeć je z cukrem. Nie przerywając ucierania, powoli dodawać po jednym żółtku. Nie przerywając ucierania, wlewać stopniowo miód i piwo. Wymieszać z przyprawami, mąką, sodą i orzechami. Osobno ubić pianę. Ostrożnie wymieszać. Blaszkę natłuścić. Wlać ciasto. Piec w temp. 200 st. C przez 55 minut. Wyjąć z blaszki, pozostawić do ostygnięcia, dokładnie zawinąć w folię, odstawić na 3 tygodnie. Przełożyć dowolnym dżemem.