marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Tulipany na słodko.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Papryki umyć,odkroić czubki,usunąć gniazda nasienne i ponacin- -ać kielichy w ząbki.Mak przelać,osączyć,zmieszać z serkiem,a potem nadziać

Tulipany na słodko.

Składniki:

Tulipany na słodko.

 

  • 6 dużych kolorowych i słodkich papryk,
  • 1 duże pudełko twarożku"Filadelfia",
  • 200 g.maku czarnego,
  • kilka liści sałaty lodowej.

Sposób przygotowania:

Tulipany na słodko.
Papryki opłukać,odkrajać czubki z ogonkami,usunąć gniazda nasienne i ponacinać kielichy paprykowe w ząbki.Mak przelać wodą i osączyć na sitku,a następnie zmieszać go z serkiem śniada-
-niowym,formując kulki,dając każdą do wnętrza kielicha"tulipana".
Podawać na półmisku z listkami sałaty kruchej,lodowej.

Tagi:

sałata