Śliweczka

Śliweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

Tuńczyk w cytrynie

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Oryginalna i smaczna przystawka w sam raz na sylwestrowy wieczór.

Tuńczyk w cytrynie

Składniki:

Tuńczyk w cytrynie

 

  • 1 puszka tuńczyka w oleju ( wolę w kawałkach )
  • 4 łyżki ryżu ugotowanego na sypko
  • 6 cytryn
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • natka pietruszki
  • 6-7 zielonych oliwek faszerowanych papryką
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Tuńczyk w cytrynie
Tuńczyka odsączyć z oleju(olej zachować),rozdrobnić widelcem,dodać natkę pietruszki,drobniutko posiekaną czerwoną cebulę,oliwki(również drobno posiekane),wystudzony ryż.Dodać 1 łyżkę oleju z puszki.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Z cytryn usunąć wierzchy i wydrążyć środki,osuszyć ręcznikiem papierowym.Przygotowanym nadzieniem faszerować cytryny.

Tagi:

ryż