Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Tuńczykowe łódeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

przepis na efektowne danie na przyjecie

Tuńczykowe łódeczki

Składniki:

Tuńczykowe łódeczki

 

  • 8 jajek
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 nieduża cebulka
  • majonez
  • 2 łyzki chrzanu
  • sól
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Tuńczykowe łódeczki
jaka gotujemy na twardo i przekrawamy na pół, wyciagamy z nich żółtka. Zółtka oraz cebulke przecieramy na tarce z drobnymi oczkami na papke, dodajemy rozdrobionego tunczyka, chrzan, sól i troszke majonezu. Kiedy powstaje jednolity farsz nakładamy go do białek, w miejscach z wyjętych żółtek. dekorujemy odrobina majonezu i np natką pietruszki

Tagi:

jajko sosy jajka