paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Tuńczykowe spaghetti

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

warto spróbować czegoś nowego

Tuńczykowe spaghetti

Składniki:

Tuńczykowe spaghetti

 

  • 20 dag żółtego sera
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własny
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 cebula
  • 1/2 opakowania makaronu spaghetti
  • oregano
  • pieprz
  • sól
  • olej

Sposób przygotowania:

Tuńczykowe spaghetti
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy, przelewamy zimną wodą i odstawiamy. Cebule i czosnek obieramy a następnie drobno siekamy. Pomidory kroimy na mniejsze kawałki. Ser ścieramy na tarce jarzynowej. Tuńczyk odsączamy z zalewy i rozdrabniamy. Na oleju szklimy cebulę i czosnek. Następnie na patelni wędrują pomidory i tuńczyk. Mieszamy całość doprawiając oregano, pieprzem i solą do smaku. Dusimy sos ok 5 min pod przykryciem. Gotowym sosem polewamy makaron i posypujemy serem.