Sposób przygotowania:
Tuńczykowe tapenada crostini z oliwąJeśli chcesz przygotować tuńczykowe tapenada crostini z oliwą rozgrzej piekarnik do 180 ° C. W misce wymieszaj kromki chleba z oliwą z oliwek, sól i pieprz, obtocz z każdej strony dość obficie. Umieść chleb na blasze do pieczenia i piecz przez około 6 do 8 minut, aż osiągną lekko złoty kolor. Następnie wyjmij i odstaw. Stek z tuńczyka skrop z oliwą z oliwek, posyp solą i pieprzem, a następnie umieść na gorącej płycie grilla lub na patelni grillowej. Piecz przez około 2 do 3 minut z każdej strony, zgodnie z preferencjami. Aby zrobić tapenade, połącz wszystkie składniki w maszynce i przetrzyj przez kilka sekund, aż masa będzie zupełnie gładka. Na każdą kromkę połóż kawałek tuńczyka i rozprowadź na nim tapenade. Możesz też udekorować go posiekanym szczypiorkiem lub pietruszką. Smacznego!